Vyhlásili výsledky 4. ročníka súťaže EkoFondu

05.06.2012 Bratislava

Bratislava 5. júna (TASR) - Výsledky 4. ročníka súťaže pre II. stupeň základných škôl dnes slávnostne vyhlásili v Bratislave. Súťaž v réžii neinvestičného fondu EkoFond sa uskutočnila v rámci vzdelávacieho projektu na tému Energia v našej škole.

Víťazom sa stala Základná škola na Mierovom námestí v Handlovej. "Jej žiaci a učitelia uspeli s projektom Farebná energia pod jednou strechou školy. Škola za prvé miesto získala cenu v hodnote 1600 eur na realizáciu vybraného energetického opatrenia a 1500 eur na nákup učebných pomôcok. EkoFond odovzdal ďalších 17 cien v celkovej súťaži a v súťaži v rámci modulov. Všetci ocenení spolu si zo súťaže odniesli ceny v hodnote viac ako 21.000 eur," uviedla správkyňa EkoFondu Eva Guliková.

Hlavnými hodnotiacimi kritériami súťaže boli aktívna účasť žiakov na tvorbe vzdelávacích aktivít a schopnosť pedagógov a žiakov spracovať tému kreatívne a originálne. Celkovo sa do súťaže zapojilo 37 škôl zo všetkých regiónov Slovenska. Témou štvrtého ročníka bola „Energia v našej škole“. Učitelia a žiaci mali tvorivo vypracovať projekt zameraný na problematiku šetrenia energie v škole. Členovia hodnotiacich skupín posúdili celkovo 220 súťažných príspevkov, pričom všetky boli žiakmi overené v praxi.

Súťaž vyzvala žiakov a učiteľov, aby si vyskúšali svoju tvorivosť vo vyučovacom procese, aby sa dozvedeli viac o ochrane životného prostredia prostredníctvom znižovania spotreby energie a jeho osvety, aby boli aktívnejší v oblasti ochrany životného prostredia a uvedomili si, že každý z nás môže prispieť k šetreniu s energetickými zdrojmi Zeme.

Žiaci spolu s učiteľmi sa zamerali na netradičné riešenia komplexných problémov a využili svoje kreatívne a tvorivé schopnosti a zručnosti. Novinkou tohto ročníka bolo, že celá súťaž prebiehala na stránke Multimediálnej vzdelávacej platformy o energii 3. tisícročia. Súťaž pozostávala z dvoch častí, a to zo súťaže v rámci modulov platformy a z celkovej súťaže. Prihlásiť sa mohla ľubovoľná základná škola II. stupňa pôsobiaca na území Slovenskej republiky.
 

Vyberte región